Arieke Duijzer in haar praktijk 170

Ontdek de rode draad in je leven en vind je eigen weg

Loop je telkens tegen dezelfde problemen aan in je persoonlijke relaties of op het werk? Weet je niet wat je tegenhoudt om je doelen te bereiken? Zelfinzicht geeft je een stevige basis om je leven vorm te geven op een manier die bij jou past.

Via de ZelfKennisMethode ga ik graag met je aan de slag. Samen gaan we op zoek naar de ‘overlevingsstrategieën’ of diepgewortelde overtuigingen die jou in de weg staan om sterker in je schoenen te staan en je eigen weg in het leven te vinden.

Jouw levensverhaal centraal

De ZelfKennisMethode is een wetenschappelijke onderbouwde methode waarin jouw levensverhaal centraal staat. De methode werkt vanuit het principe dat je pas echt kunt veranderen als je weet waarom je doet wat je doet.

Het traject start altijd met een aantal sessies waarin jij je levensverhaal vertelt. We praten over je verleden en het heden, maar ook over je toekomstwensen en -plannen.

Op zoek naar de grote thema’s in jouw leven

We vertrekken vanuit de vraag waarmee je bij me aanklopt. Ik luister naar je en stel verdiepende vragen om je te helpen tot de kern te komen. Welke ervaringen hebben je gevormd? In welke situaties voel je je sterk en wanneer juist klein? Met wie of wat voel(de) je je verbonden? Waar liggen je talenten? Wat zijn je toekomstdromen?

AriekeDuijzerTrame 900

Vind de ruimte om jezelf te zijn

We noteren de dingen die er voor jou echt toe doen. Daarmee ga je thuis aan de slag. Daarna gaan we op zoek naar de achterliggende betekenis en gevoelens achter de ervaringen die jouw gedrag nog altijd sturen. Door de diepere gevoelslaag aan te boren die de belangrijke gebeurtenissen in jouw levensverhaal met elkaar verbindt, ontdek je een of meer thema’s die de rode draad vormen in jouw leven.

Ruimte om jezelf te zijn

Op het moment dat je de rode draad in je leven hebt ontdekt en weet waarom je doet wat je doet, ontstaat er ruimte. Ruimte om contact te maken met je gevoelen en ze te verwerken. Ruimte om je uit te durven spreken, je gedrag te veranderen en keuzes te maken die echt passen bij jou en het leven dat je wil leven.

AriekeDuijzerTrame 246

Is de ZelfKennisMethode ook geschikt voor mij?

ZKM is geschikt voor iedereen die geregeld tegen dezelfde problemen aanloopt. Of dat nu privé is of op het werk.

Een ZKM-traject is altijd maatwerk. Voor het in kaart brengen van je levensverhaal en thema’s, hebben we meestal vier sessies van zo’n tweeënhalf tot drie uur nodig. Op grond daarvan maak ik een uitgebreide rapportage die je helpt meer richting in je leven te krijgen. Het is zeker aan te raden om daarna nog een aantal vervolgsessies in te plannen.

In zo’n vervolgsessie van een tot anderhalf uur gaan we dieper in op de inzichten die je hebt gekregen. We onderzoeken hoe je de inzichten kunt toepassen om nieuwe stappen te zetten, je eigen weg te vinden en je beste leven te leven. Gemiddeld zijn drie tot zes vervolgsessies voldoende.

Meer weten?
Wil je weten wat de ZelfKennisMethode voor jou kan doen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Arieke Duijzer in haar praktijk in gesprek

Ervaringen van cliënten

‘Ik begrijp nu beter waarom ik me voel zoals ik me voel in moeilijke situaties, daardoor heb ik er veel minder last van.’

Mimi

‘Het zelfonderzoek heeft me inzicht gegeven in (onbewuste) denkwijzen en gevoelens die ik eerder niet kon plaatsen. Dit helpt me om belemmeringen te overwinnen en dingen anders te doen.’

– Frank

Ik heb meer begrip gekregen voor mezelf en de onderliggende patronen die er spelen.

Ann