Aanmeldstop!

Op het moment heb ik helaas geen ruimte om nieuwe cliënten voor levensloopbegeleiding aan te nemen. Ik hanteer ook geen wachtlijst, omdat deze trajecten vaak langduriger zijn. Mensen met autisme raad ik aan deze stappen van de stichting Vanuit Autisme Bekeken richting de Gemeente te ondernemen.

Arieke Duijzer in haar praktijk in gesprek

Levensloopbegeleiding bij autisme en AD(H)D

Als je neurodivergent bent, autisme, ADHD of ADD hebt, komen dingen soms heel anders bij je binnen. Wat andere mensen gemakkelijk lijkt af te gaan, is voor jou soms juist lastig. Zeker grote veranderingen in je leven kunnen veel van je vragen. Denk aan een nieuwe relatie, studie of baan, op jezelf gaan wonen of een kind krijgen.

Jouw verhaal

Met mijn jarenlange ervaring als levensloopbegeleider help ik je om overzicht te krijgen en rust te creëren tijdens roerige momenten in je leven. Ik sta open voor jouw verhaal. Ik sta naast je. Ik vraag door en denk met je mee. Wat wil jij? En welke stappen moet je nemen om daar te komen?

Het mooist is het als je kunt leren om jezelf te accepteren zoals je bent. Als je zowel privé als op je werk een prettige plek voor jezelf weet te creëren die bij jou past. Een plek waar je je niet meer anders voor hoeft te doen dan je bent. Een plek waar jouw kwaliteiten worden gezien en benut.

We besteden aandacht aan de uitdagingen die je tegenkomt, maar ik vind het net zo belangrijk om ook stil te staan bij wat wél goed gaat. Waar voel jij je prettig bij? Waar liggen jouw talenten? Op welke momenten kom jij echt tot bloei? Vandaaruit gaan we heel concreet en praktisch aan de slag. 

Een prettige plek voor jezelf creëren

Soms ga ik ook het gesprek aan met de mensen om je heen. Met je ouders, partner, kinderen, werkgever of andere hulpverleners bijvoorbeeld. Door ook hun ervaringen te horen en samen af te stemmen, kan ik meer voor jou betekenen. Natuurlijk doe ik dat altijd in overleg met jou.

AriekeDuijzerTrame 641

Nog wat praktische informatie

Ik werk alleen met zelfstandig wonende volwassenen uit Amsterdam (Zuidoost, Oost, Zuid, Centrum, Diemen en Duivendrecht).

Meestal vinden de gesprekken bij jou thuis plaats. Zo kunnen we meteen concreet aan de slag met wat er in jouw leven speelt. Bovendien kost het jou minder energie. In overleg is het ook mogelijk om op een andere plek of online af te spreken. Een gesprek duurt meestal anderhalf uur.

De duur van het traject is erg afhankelijk van wat jij nodig hebt. Levensloopbegeleiding is meestal te financieren vanuit een PGB (persoonsgebonden budget) via de WMO.

Meer weten?

Op het moment heb ik helaas geen ruimte om zelf nieuwe cliënten voor levensloopbegeleiding aan te nemen. Ik hanteer ook geen wachtlijst, omdat deze trajecten vaak langduriger zijn.


Vanuit Autisme Bekeken

Ik verwijs je voor levensloopbegeleiding bij autisme graag door naar de gemeente en de stichting Vanuit Autisme Bekeken. Ik ben aangesloten bij Vanuit Autisme Bekeken en betrokken bij de pilot voor de Landelijke invoering Levensloopbegeleiding van deze stichting. Ik kan me erg vinden in hun uitleg over levensloopbegeleiding.

AriekeDuijzerTrame 729
Arieke Duijzer in haar praktijk in gesprek

Ervaringen van cliënten

Arieke is altijd rustig, een rots in de branding die met weinig woorden heel veel zegt. Ik kijk altijd uit naar onze afspraken, omdat het me ontzettend helpt. Ik voel me een stuk zekerder en sterker. Mede dankzij haar hulp.

Beau

Wat fijn dat jij dit werk doet, je helpt mensen écht! Dank!

– Anouk

You have helped me to stay in a good place since I have been in Amsterdam, and I really appreciate that.

Mike