AriekeDuijzerTrame 278

Coaching op maat bij stress en burn-out

Wil je een switch maken in je leven, maar weet je niet zo goed hoe? Loop je vast in je werk of privéleven? Of kamp je met chronische stress of burn-outverschijnselen, zoals slaapproblemen, vermoeidheid, overmatig piekeren of concentratieproblemen? Ik help je graag weer op weg.

Leven vanuit je eigen kracht en waarden

Ik ga altijd voor maatwerk in een coachingstraject. We kijken naar jouw vraagstuk, maar ik wil ook weten wat al wél goed gaat. Waar liggen jouw kracht en talenten? Vanuit je sterke punten gaan we samen aan het werk. In de positieve psychologie noemen we dat ‘From fixing what’s wrong to building what’s strong’.

Ook gaan we samen op zoek naar wat voor jou nou écht belangrijk is in het leven. Leven vanuit je eigen waarden geeft richting. Je haalt meer voldoening uit wat je doet. Je kunt je grenzen beter bepalen en krijgt meer grip en rust. Dat geeft energie.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is praktisch. We gaan verdiepende gesprekken voeren, maar jij gaat ook doen. Proberen en experimenteren zijn heel belangrijk, als je stappen vooruit wil zetten.

Met mijn achtergrond als psychologe heb ik veel ervaring met verschillende oplossingsgerichte therapieën en methoden. Ik kies als het ware die tools uit mijn gereedschapskist die het best bij jou en jouw vraagstuk passen.

Zo werk ik vaak met elementen uit de cognitieve gedragstherapie, de ACT-methode (Acceptance and Commitment Therapy) en de positieve psychologie. Maar ik kan je ook mindfulness-oefeningen meegeven om meer grip te krijgen op negatieve en ondermijnende gedachten.

AriekeDuijzerTrame 327

Praten, maar ook doen.
Proberen en experimenteren.

Steeds vaker werk ik met de zelfkennismethode . In die methode, die is gebaseerd op de narratieve psychologie, staat jouw levensverhaal centraal. Op welke momenten zat je in een flow? En op welke momenten ging het juist niet goed met je? Door belangrijke gebeurtenissen uit je verleden in kaart te brengen, ga je aan de slag met vroeger, nu én je toekomst.

AriekeDuijzerTrame 183

Nog wat praktische informatie

Een coachingstraject bestaat uit minimaal vijf sessies. Elke sessie duurt ongeveer een tot anderhalf uur. Hoeveel sessies we precies nodig hebben is afhankelijk van je hulpvraag, maar meestal zijn vijf tot tien sessies voldoende om weer richting te krijgen.

De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Amsterdam. Coaching op een andere locatie, online of via een wandelsessie is altijd bespreekbaar.

Meer weten?
Wil je weten wat ik met mijn aanpak voor jou kan doen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Praktijk AriekeDuijzerTrame 871 scaled

Ervaringen van cliënten

‘Arieke is een prettig persoon om mee te praten, waardoor ik geen enkele schroom voelde om mezelf te laten zien.’

Saar

‘Ik kan dichter bij mezelf blijven en hoef wat minder hard te werken, dat is echt een heel fijne en noodzakelijke wending in mijn leven.’

– Kay

‘Arieke luistert heel goed, ik voel me helemaal gezien en gehoord door haar.’

Frédérique

‘Arieke’s coaching bevalt me erg goed. Ze schuwt niet om ook eens iets uit haar eigen leven vertellen, wat informeler te zijn.’

Nathan