Levensloopbegeleiding

In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten voor levensloopbegeleiding aan. Het is niet mogelijk je aan te melden. Aangezien de trajecten voor levensloopbegeleiding meestal langdurig zijn, hanteer ik ook geen wachtlijst. 

Voor mensen met een autismespectrumstoornis of een andere neurodiversiteit kent het leven vaak extra uitdagingen. Wat voor neurotypische mensen als vanzelf gaat, is voor mensen met een atypisch profiel vaak niet zo vanzelfsprekend. Zo kunnen overgangsmomenten in het leven extra energie kosten, zoals het zelfstandiger worden, gaan studeren of werken, het krijgen van een kind of veranderingen in de woon- of arbeidssituatie.

Hoe
Als levensloopbegeleider kan ik je helpen om overzicht te krijgen, beslissingen te maken en rust te creëren tijdens roerige momenten in jouw leven. Ik doe dit door open te staan voor jouw verhaal en nieuwsgierig te zijn naar jouw ideeën. Ik sta naast je en denk met je mee over wat je graag wil en wat voor stappen je hiervoor kunt nemen. 

Naast aandacht voor waar je last van hebt vind ik het ook belangrijk om stil te staan bij wat er goed gaat, waar jij je prettig bij voelt en wanneer je floreert. Ik vind het waardevol om breed naar je leven te kijken en betrokken te zijn. Ik zie je als volledig mens. 

Als levensloopbegeleider vind ik het vaak een goed idee om contact te hebben met andere betrokkenen om je heen, zoals met je ouders, partner, kinderen, werkgever en andere hulpverleners. Door ervaringen te delen kan ik meer voor je betekenen. Natuurlijk altijd in overleg met jou.

Ik ben als levensloopbegeleider aangesloten bij Vanuit Autisme Bekeken en kan me erg vinden in hun uitleg over levensloopbeleiding.

Praktisch
Ik werk met zelfstandig wonende volwassenen in Amsterdam Zuidoost, Oost, Zuid, Centrum, Oud-West, Diemen en Duivendrecht. De gesprekken vinden normaliter bij jou thuis plaats. Zo kunnen we aan de slag met wat in jouw leven speelt en kost het je minder energie. In overleg is elders en online contact ook mogelijk.

De intensiteit van een traject varieert naar behoefte.

Levensloopbegeleiding wordt veelal gefinancierd vanuit een PGB.